Bäst bingobonus för alla!

Spela bingo

Vad är ett av det mest populära spelen som finns och spelas av tusentals människor runt om i värden? Det handlar så klart om en klassiker som har ändrats under årens lopp och alltid överlevt. Vi pratar om att spela bingo. Spelet har en ganska otrolig historia bakom sig och kom till Sverige på 1960 talet. I början så spelades det mest bingo i idrottsklubbar och även vid insamlingar till välgörenhet, eftersom det var ett dragplåster. Klubbarna tjänade pengar till sin verksamhet och folket älskade att spela bingo. Sen kom bingohallarna och även idag så finns det en bingohall i nästan varje stad, om inte flera stycken. Men i början av 2000 talet så hände något nytt igen som påverkade alla, och det var internet.

Följande bingohallar ger bra villkor och rekommenderas av oss:

Bingosida Ranking Insättningsbonus Spela nu!
Bingo.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 1000 kr Spela här
Maria Bingo
5 stjärnor bingo 200 % upp till 1000 kr Spela här
Bertil.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 1000 kr Spela här
MamaMiabingo.com
5 stjärnor bingo 100 % upp till 500 kr Spela här
William Hill Bingo
5 stjärnor bingo 400 % upp till 400 kr Spela här

Med internet så utvecklades bingospelet återigen, och då på ett roligare sätt, eftersom det kom flera olika varianter av bingon som inte var så vanliga tidigare. Samtidigt blev tillgängligheten mycket bättre eftersom alla numera kan spela precis när man vill. Spela bingo online och du är inte beroende av öppettider längre. Starta datorn och börja spela helt enkelt! Nu kanske det var länge sen du spelade bingo och den vanligaste varianten är den klassiska bingon där man har 75 bollar. Vilken bingohall du än sitter i så kommer du ha en bingobricka som du köper och den har 75 nummer i ett rutnät med texten BINGO högst uppe.

När du spelar bingo så görs det utrop, och det görs på följande sätt ”BERTIL 3”. Då skall du markera nummer 3 som finns under bokstaven B, och i nästa utrop så kan det vara som exempel ”OLOV 74” och då markerar du under bokstaven O nummer 74. Utropen kommer nu att fortsätta tills någon får 5 stycken nummer i rad på sin bingobricka, och då säger man högt BINGO! Nu kan en spelare få bingo ensam eller så kan flera vinna samtidigt. Det finns även omgångar där ingen av spelarna blir vinnare utan omgången avslutas och nästa påbörjas.

Denna typ av bingo är den vanligaste och spelas även på tv i programmet bingolotto, som du säkert känner till. Nu så finns det även andra varianter av bingo och dessa hittar du lättast på internet. Det fungerar i grund och botten precis på samma sätt som den klassiska bingon, men du får bingo på olika sätt. Vi kan titta på mönsterbingo där man får bingo i form av ett mönster istället för en rad av fem nummer. Det kan vara en blomma, en penna eller en bokstav. Ja, vad som helst. Det finns också variantbingo där bingobrickan ser ut som den klassiska bingobrickan men du kan här även vinna genom att få fem nummer i rad vågrätt, lodrätt eller diagonalt.  Nu finns det även bingon med olika antal bollar där 75 bollars är den vanligaste, men det finns även 80 bollars bingo och 90 bollars bingo. I grund och botten så fungerar det på samma sätt med utropen, så det är bara ett sätt att göra spelet roligare.

Så testa och se vilken variant du gillar bäst att spela bingo på!